2015 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Techninė profilaktika

Žinoma įvairių patarlių ir išminties "perliukų", kurie nusako būtinybę: norint kažką gauti - reikia duoti. 
Netepsi - nevažiuosi. 
Nori važinėtis - norėk ir rogutes tampyti.
Ir dar yra, tik skubiai nepamenu. Tai visa tai tinka ir staklėms - kad gerai dirbtų, reikia jas prižiūrėti.
Po paskutinės intervencijos į lazerio optinį traktą prabėgo keletas mėnesių, gal net geras pusmetis. Darbų ir dūmų tikrai netrūko, ir paskutiniu metu pajutau, kad stipriai pablogėjo pjovimas - tenka po kelis kartus prabėgti spinduliu, kad gerai išpjautum. O dar prieš kelias dienas teko pakonsultuoti kolegą dėl panašių bėdų. Išvada viena - reikalinga profilaktika. Tai pristabdau darbus ir ramiai išsiardau lazerinio trakto fokusuojančių linzių galvutes.


Buvau teisus - fokusuojanti linzė apnešta dūmų, nors ir visada pučiamas oras per galvutę. Bet ir pjausčiau visokiausias medžiagas - net ir labai rūkstančias, ir dvokiančias... 

Linzę nuplaunu švariu medicininiu spiritu, nuvalau mikropluošto servetėle ir vėl atsargiai surenku galvutę. Tą patį padarau ir su kita galva. Tik šitos linzė gerokai švaresnė, nes didesnis židinio nuotolis ir linzė gerokai toliau nuo pjaunamo paviršiaus. Surenku ir išbandau. Viskas puikiai dirba :). Kaip tikras vyras, jaučiu malonų krebždesį viduje - viską padariau pats... :) 
Staklės vėl smagiai dūzgia, graviruodamos kalną rašiklių, pjaudamos snaiges, vėlevėles ir kitokį prieškalėdinį grožį.

Truputis snaigių. Medinių, nes sniego kaip ir nežada šventėms.

O čia konferencinių mikrofonų valdymo procesoriaus dėžutė. Apie šį gaminį tikiuosi parašyti daugiau - labai jau įdomi jo paskirtis ir veikimas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą