2021 m. balandžio 16 d., penktadienis

VW T3

    Gyvenime teko turėti reikalų su automobilių transformacijomis (vadovauti servisui, įrenginėti kilnojamas TV stotis ir kitokius auto), bet dar neteko dalyvauti "prikėlimo" procese. Susipažinkite: klientas - 1989 m. "gimimo", atlikęs šlovingą tarnybą Bundesvere, po šiai dienai gana žvaliai riedantis savo jėgomis ir savininko švelniai vadinamas Ferdinandu (konstruktoriaus Porche garbei). 


Mano "dalis" šiame projekte - atkurti vidaus apdailos elementus (durelėms, salonui, ventiliacines groteles ir ką dar pavyks...). Nes vidus atrodė nekaip, o nulaupius buvusio grožio likučius salonas nedžiugina...






Iš durelių apdailų išlikę tik du elementai ir tik vienas iš jų originalus. Teko atkūrinėti pagal internete rastus brėžinius ir fotografijas. 


Bandymams naudojau kartono atliekas nuo kitų projektų. Matuoji dureles, projektuoji, pjauni lazeriu, matuoji "ant paciento", žymi korekcijas ir vėl kartoji ciklą. Taip po truputį ir "išgrynini" formą, "prigini" tvirtinimo kiaurymes prie durelių konstrukcijos. 

Atkurti durelių raštą irgi užtruko. Jei kabinos durų apdaila buvo po ranka, tai slankiojančių salono durų raštą radau tik foto internete. "Pakišau" po jau padarytu brėžiniu, daugmaž parinkau mastelį ir "apipaišiau". 

Reprodukciją žadame daryti iš 3mm beržo faneros, beicuoti, lakuoti. Originale preskartonas buvo dengtas paminkštintu dermantinu ir jame įspaustas raštas. Planuoju fanerą graviruoti, taip sukurdamas reljefą ir raštą. Nikeliuotą juostelę bandysiu atkurti reklaminėmis medžiagomis. Į giliai graviruotą fanerą inkrustuoti metalizuotą plastiką. Būdas išbandytas ir atrodo gerai.

     O kol kas pagaminau salono ventiliacijos groteles. Du sluoksniai 6mm beržo faneros + lazeris + freza+juostinis šlifuoklis. Klijai, beicas, lakas ir geros rankos :). Galima gaminti ir iš medžio masyvo. Čia gal labiau gurmanams... Žinoma, galima ir dažyti norima spalva, bet dažas paslepia medžio faktūrą. O šitas chaki busikas labai jau prie gamtos derantis.

Originalas ir kopija.

Pilnas komplektas salono ventiliacijai.

Tai kol kas tiek. Tikiuosi parašyti, kai pasistūmėsiu su durelių apdailomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą