2014 m. liepos 11 d., penktadienis

Aušinimo ir ventiliacijos sistemos

Keletas foto apie anksčiau aprašytas aušinimo ir ventiliacijos sistemas.

Šaltas vanduo paduodamas apatine juoda žarna. Čiaupais galima reguliuoti vandens srautą. O grįžtantis vanduo išbėga per puslitrinį plastikinį buteliuką - paprasta ir patogi vizualinė kontrolė :).


Kad išvengti žmogaus klaidų (pvz. jei užmirštumei užsukti čiaupą savaitei...), vanduo paduodamas per elektrinį vožtuvą (iš senos skalbyklės Viatka), kuris valdomas staklių įjungimo mygtuku. Jei užmiršti atsukti vandenį - birbiantis tuščia eiga vožtuvas primena. Atsukai čiaupą ir nutyla.
Aušinimo sistema atsiėjo apie 20Lt (skaitysentiems nuo 2015m - apie 6 EUR :) ) - tiek kainavo skaidri šlangikė. Visa kita iš palėpės ir garažo. O planavau uždarą aušinimo sistemą su antifrizu, radiatoriais ir t.t. Projektinė kaina buvo numatyta apie 100EUR...


Ištraukiamoji ventiliacija palikta tokia, kokia buvo sukomplektuota kiniečių. Plastikinis ventiliatorius (silpnokas) ir plastikinis gofruotas ortakis. Ortakis labai prastas ir jau keliose vietose pradegė - teko klijuoti lopukus. 80mm diametro, ilgio (mano atveju) pakanka. Kad pagerinti ištraukimą, planuoju ortakio pabaigoje įmontuoti papildomą ventiliatorių, bet tai vėliau. Kol kas šiek tiek pasandarinau pačias stakles ir ištraukiamojo ventiliatoriaus tvirtinimo vietą. Stipriai pagerėjo ištraukimo kokybė. Taip pat užsandarinau orlaidės įdėklą. Kadangi į šitą namo pusę dažnai pučia vėjas, tai dūmai nenori lysti lauk ir ikyriai braunasi trobelėn. Teko įmontuoti papildomą ventiliatorių, kuris juos nupučia toliau. Labai efektyvi priemonė :).
Kol kas tiek tų patobulinimų. Planuose yra "oro asistentas" su CO2 sistema, reguliuojamo aukščio darbastalis ir sukama ašis cilindrinių ruošinių apdorojimui. Staklių kontroleris ir valdymas taip pat nelabai, tik neapsisprendžiau ar verta investuoti į tai. Tikriausiai, geriau bus nusipirkti aukštesnės klasės aparatą, nes šitos jau darosi permažos...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą