2014 m. rugsėjo 9 d., antradienis

Darbastalis

      Kaip buvau minėjęs anksčiau, tik nusipirkęs stakles išlupau originalų kinišką darbastalį ir pakeičiau jį savos gamybos sutvėrimu. Panaudojau po ranka pasitaikiusį perforuotų aliuminių lubų gabaliuką. Geriau nei buvo, bet... Dūmai prastai pasišalindavo per darbastalį ir susidarydavo dervos, kurios terliojo gaminio antrąją pusę.






Čia jau matome gerokai "pasidarbavusį" darbastaliuką :).
Tada pradėjau galvoti apie "jogo lovos" tipo darbastalį. Planavau padaryti vinių prikaltą lentą, bet iškilo klausimas: kaip padaryti lygų paviršių? Beslampinėdamas po vinių skyrių, lentynoje pastebėjau tai, kas žaibiškai mano galvoje virto naujuoju darbastaliu. EURIKA! 10 Lt investicija ir turiu beveik paruoštą dalį. 





Kadangi tai presuotas gaminys, jis nėra labai tiesus. Teko prisukti savisriegiais prie aliuminių stačiakampių vamzdelių. Kad būtų patogiau - visą konstrukciją dar prisukau prie storos faneros lakšto. Va ir viskas. 




Darbo kokybė ženkliai pagerėjo. Dervos susidaro ant paviršiaus, kuris nesiliečia su ruošiniu. Dūmai turi kur išeiti, todėl mažiau užsidega, netaip teršia fokusuojančią linzę. Liko tik vienas nepatogumas - darbinio paviršiaus išlaikymas fokusuojančios linzės židinio nuotolio atstumu. Dabar tai darau pačiu primityviausiu būdu: kaišioju įvairaus storio faneros gabaliukus. Nors ne taip dažnai keičiu apdorojamos medžiagos storį, bet nepatogu... Jau pradėjau motorizuoto darbastalio konstravimą.

3 komentarai:

  1. Pirmasis motorizuotas darbastalio modelis nepasitvirtino - pernelyg daug papildomų problemų. Žingsninio variklio maitinimas ir valdymas, o ir pati žirklinė konstrukcija yra netobula. Kagi - pirmas blynas :).
    Bandysiu kurti kitą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vietoje žingsninio variklio sumontavau DC varikliuką su reduktoriumi (iš seno kopijavimo aparato). Viskas veikia normaliai. Reikia tik prisiruošti sumontuoti į staklytes ir dar fotosesiją pravesti.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Super teigiamai vertinu Jūsų darbą! Aš tai ar iš tingėjimo, ar dėl to, kad neturiu darbščių rankų, pirkausi biuro stalą. Man tai šitoje svetainėje labai patiko pasirinkimas: https://www.b-a.eu/c1982/Profesionalaus-biuro-baldai

    AtsakytiPanaikinti